Bun Venit pe BurnMania Community!
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 Codul Omerta

Go down 
AuthorMessage
dUtZ
Admin
Admin
dUtZ

Rooster
Numarul mesajelor : 158
Data de inscriere : 2009-03-21
Varsta : 25
Localizare : Bistrita Nasaud
Joburi/Distractii : Samp,Cs....
Stare de spirit : Plictisit,Anturaj....

Codul Omerta Empty
PostSubject: Codul Omerta   Codul Omerta Icon_minitimeWed Jul 15, 2009 7:40 pm

Codul Omerta !

Omerta este regula sau codul care interzice transmiterea sau divulgarea informaţiilor referitoare la anumite activităţi, în special cele despre activităţile de crima organizata.

Etimologie: cuvantul “Omerta” s-a nascut in Italia, probabil din alterarea dialectica a cuvintelor umil, umilinta, modestie din latinescul “humilits” (smerenie). Alta teorie atribuie cuvântului origine spaniola - hombredad – cu sensul de “virilitate”, in combinatie cu unul sicilian “Omu” – “pentru om”.
Omerta este o atitudine, cunoscută în zonele din sudul Italiei, cum ar fi Sicilia, Calabria şi Campania, unde organizaţiilor criminale (Mafia, ‘Ndrangheta şi Camorra) sunt foarte puternice.

Omerta impune “categoric interdicţia cooperarii cu autorităţile de stat sau acordarea încrederii în serviciile acestora chiar şi în cazul în care un membru a fost victima unei crime.”

Chiar dacă cineva este condamnat pentru o crimă pe care n-a comiso, nu are voie sa ofere informaţii poliţiei care ar servi la descoperirea adevăratului criminal.

Sintagma arhicunoscuta a Omertei este “Codul tăcerii“. În terminologia culturii Mafiote, simbolizeaza ruperea jurământului Omertei si se pedepseşte cu moartea.

Majoritatea cercetatorilor sustin ca Omerta a fost instituita de sicilieni, cu mult înainte de apariţiei Cosei Nostra (unii istorici localizeaza aparitia Omertei în secolul al 16-lea, cand definea modalitatea italienilor de a se opune legilor spaniole).

Unul dintre primii cercetatori ai Mafiei – Cutrera Antonio, fost ofiţer de securitate publică, afirma că buzele bărbaţilor erau sigilate , chiar si atunci cand trebuiau sa vorbeasca pentru propria apărare dar si atunci când erau acuzati pe nedrept de savarsirea unor crime. Cutrera a aflat de la un membru primul articol al Codului Tacerii: “Dacă aş trăi, te voi ucide. Dacă voi muri, te voi ierta. Asta e legea onoarei.”
Omerta este o formă extremă de loialitate şi de solidaritate în faţa autorităţii sefului. Este absolut rusinos si imoral sa tradezi membrii organizatiei autorităţilor de stat, considerate a fi inamice de moarte. Cercetatorii specializati in istoria Mafiei declara ca Omerta este o expresie tacita a consensului social intre localnici si mafia din jurul comunitatii respective si se bazează, în principal, pe frica. Ideea este succint preluata dintr-un proverb po######r sicilian “Cu è Surdu, orbu e taci, Campa cent’anni “mpaci -” Cine este surd, orb, mut şi va trăi o sută de ani în pace “.

În ultimii ani, Omerta a fost sparta de un gangster – Joe Valachi. A fost una dintre primele persoane care au trădat Omerta. In 1963 el a vorbit in public despre existenţa Mafiei şi a depus mărturie în faţa Congresului Statelor Unite.

Cea mai po######ra şi mai simplificata definiţie din Codul Omerta este: “Cine face apel la lege împotriva colegilor sai este fie un prost, fie un laş. Cine nu poate avea grijă de el însuşi, fără protecţia poliţiei este un las. Este tradare sa vorbesti despre un infractor, chiar dacă acela a savarsit o infracţiune împotriva ta, deoarece nu exista prejudiciu in violenţă. Este mişelesc şi nevrednic sa tradezi un om pe care l-ai agresat pentru că dacă el se recuperează, trebuie să te aştepti in mod absolut natural sa se razbune pe tine. “
Niciodata sa nu “torni” un membru al mafiei. Niciodata sa nu divulgi secretele mafiei, chiar daca vei fi supus torturii sau vei fi amenintat cu moartea.

Supunere completa in fata sefului. Asculta seful, indiferent ce-ti spune!

Razbunarea – Orice atac asupra unui membru al familiei trebuie razbunat. Atacul asupra unui singur membru echivaleaza cu atacul asupra intregii familii!
Back to top Go down
View user profile http://burnmania.web-rpg.org
 
Codul Omerta
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BurnMania Community :: •BurnMania Online• :: BurnMania The Godfather :: Factiuni :: La Cosa Nostra-
Jump to: